д-р Йордан Динев – гост лектор

на 08 март студентите от специалността имаха удоволствието да се срещнат с президента на “Диневи груп” д-р Йордан Динев. В приятелски и непринуден разговор г-н Динев представи актуални аспекти в организацията на сигурността на корпоративни и туристически обекти.

В портфолиото на Диневи Груп влизат десетки компании с разнородна дейност. Компанията направи мащабни инвестиции в селско стопанство, развива рекламен бизнес, отдава яхти и коли под наем, има собствена авиокомпания и фирма за интериорен дизайн.

Йордан Динев има докторска степен по икономика а през 2019 г. завършва и специалността в която гостува – “Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма”. Освен богатият си и всестранен опит в бизнеса д-р Динев е активен спомоществовател и родолюбец, построил над четири православни храма и съдействал за успешното реализиране на различни патриотични и образователни инициативи. Осъзнавайки сигурността като важен фактор за развитието на обществото д-р Динев предприема различни инициативи на регионално и национално ниво и има активна роля за подобряване на взаимодействието между държавните институции и бизнеса.

Активната позиция и мениджмънт в сферата на корпоративната сигурност спечелват признание в международен и национален план. Д-р Динев е носител на орден “Стара планина ” I ст,, ордена на Вселенския патриарх “Св. Андрей Първозвани”, полковник от резерва на Българската армия, член на международни и европейски организации по сигурност.

Вашият коментар