on-line семинар на д-р. Мордекай Кедар.

Във връзка със установеното сътрудничество с Международния институт за изследване на миграцията и сигурността с президент полк.(о.р.) Амир Горен на 19.05.2020 г. се организира on-line семинар на тема :”Коронавирусът, миграцията и сигурността в Европа

Уебинарът ще се проведе във вторник (19.05.2020 г.) от 17:00 часа. Разгледат се въпросите за това как пандемията и наложените  рестрикции влияят на мигрантите в Европа? Какви са рисковете за приемащите страни? Какво трябва да се направи, за да се избегнат кризисни ситуации, причинени от безизходица и глад?

Д-р Кедар е специалист по въпросите на арабския свят, Близкия изток и исляма. Преподавател в катедрата по арабски и близкоизточни изследвания в университета Бар-Илан. Двадесет и пет години е служил в звената за военно разузнаване на израелските военни сили, като е оглавявал и отдел в рамките на високо-технологичното звено 8200. Към момента той е директор на Центъра за изучаване на Близкия изток и исляма към университета Бар-Илан. От 2012 г. д-р. Кедар насърчава палестинско-израелския мирен план, наречен „Палестински емирства“ или „Eight State Solution”.

Регистрация за участие на : https://forms.gle/eyBf8UwFCNqW2HsL8

Вашият коментар