Академично посещение на студенти от специалността с Международния институт по контратероризъм в Херцлия – Израел

За поредна година, благодарение на установеното международно сътрудничество и сключен договор по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз, преподаватели заедно със студенти от Военна академия „Георги Стойков Раковски“, обучаващи се в магистърска специалност „Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма“,  посетиха Международния Институт по контратероризъм в Херцлия – Израел.

Занятията по време на обучението се водеха от световно известни експерти по международна сигурност, като д-р Ели Кармон – старши изследовател в Международния институт за борба с тероризма и старши научен сътрудник в Института за политика и стратегия в Интердисциплинарния център Херцлия, в Израел, подп. (оз) д-р Ури Бен Яков – старши изследовател и директор на департамента по иновации в Института по контратероризъм в Херцилия. По време на лекциите групата беше посетена лично от проф. Боаз Ганор, които е основател и изпълнителен директор на Международния институт за борба с тероризма (ICT) и катедрата на Роналд С. Лаудър за борба с тероризма в университета Райхман, Херцлия, Израел. В

В края на обучението студентите получиха и сертификати за преминато обучение в Международния Институт по контратероризъм в Херцлия – Израел.

Групата от преподаватели и студенти, отново бяха приети и от Българското посолство в Израел. На срещата със посланика на Република България в Тел Авив – Н. Пр. г-жа Румяна Бъчварова, студентите имаха удоволствието лично да се запознаят развитието на Израел като държава и нация, както и за развитието на установеното международно сътрудничество между Република Българи и Израел.

Работната програма беше съпроводена и с възможност за посещение на основни забележителности в Израел. Бяха посетени Ерусалим, Мъртво море и Масада.

Вашият коментар