Уводна лекция от проф. д-р Халдун ЯЛЧИНКАЯ на тема: Terrorism: Implications for NATO  

Уважаеми студенти от специалност „Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма“, имаме удоволствието да Ви обявим, че на 02.10.2023г. от 15:00 часа в зала “Борис Дрангов” на факултет “Командно-щабен”, по повод откриване на Вашата академичната година, наш гост ще бъде проф. д-р Халдун ЯЛЧИНКАЯ, който е Асоцииран член на „Центъра за изследване на екстремизма и тероризма“ на Военна академия „Георги Стойков Раковски“.

Проф. д-р Халдун ЯЛЧИНКАЯ е  изявен учен в областта международните отношения и сигурността в Истанбулския университет, Оксфордския университет, Военната академия на САЩ (Уест Пойнт) и Университета на Флорида. Той е служил и като декан на Турската военна академия повече от десет години, все още служи като ръководител на катедрата по политически науки и международни отношения в TOBB ETU. 

Проф. д-р Haldun Yalçınkaya е публикувал местни и чуждестранни книги, статии и доклади за война, тероризъм, поддържане на мира, нови актьори на бойното поле и чуждестранни терористични бойци. Той е и директор на проектите за база данни за поддържане на мира в Турция (TÜBAKOV) (http://www.uik.org.tr/tubakov/) и портал за сигурност (trguvenlikportali.com).

Пред Вас ще изнесе лекция на тема: Terrorism: Implications for NATO

Вашият коментар