За поредна година се проведе “Erasmus +” (BIP) Program  – International Relations of the Middle East

Бяха преминати лекции на различни теми, като: Iranian Politics and Foreign Policy, Debating the Security Challenges of the Middle East, Quo Vadis the Civil Wars in the region? и много други. Лектори в програмата бяха изтъкнати специалисти в областта на сигурността, като проф. Haldun Yalçınkaya (ръководител на катедрата по политически науки и международни отношения в TOBB Economics and Technology University и асоцииран изследовател в Центъра за изследване на екстремиза и тероризма), Dr. Dilaver Arıkan Uçar, Amb. (R.) Ömer Önhon, Prof. Dr. Özlem Tü, Assoc. Prof. Dr. Eduard Soler i Lecha, Dr. Gülriz Şen, както и полк. доц д.н. Петър Маринов – ръководител на магистърска програма “Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма” и ръководител на Центъра за Изследване на Екстремизма и Тероризма на Военна Академия.

Разбира се домакините бяха се подготвили отново с културно масова програма за сплотяване на колектива, а именно програмата “запознаване с културно и историческо наследство на Бодрум”

Kато финал на програмата, всеки от обучаемите ще избере и разработи тема по съвременните проблеми на световната сигурност. След предаване на своите разработки, студентите ще получат и сертификат.

Вашият коментар