Начало › Форуми › Дискусии › Атентатът в Ню Йорк › Отговори на: Атентатът в Ню Йорк
Определено е терористичен акт:
– действията нямат конкретна цел и за мен са безразборни и насочени към невинни граждани (в т.ч. деца);
– предвид горното се оказва психологическо въздействие върху обществото – всяване на страх;
– няма правила за подходите на действията му (прегазва случайни хора, след което стреля хаотично по такива);
Терористичния акт за мен се подчинява на сентенцията „минимум усилия – максимум резултата“. Един човек с превозно средство и огнестрелно оръжие, оставя след себе си много жертви и ранени, както и страх в още по-голяма група хора.
Изпълнителите на терористичен акт са хора със социални и психични проблеми, с развита агресивност. Терористичните групи им дават общество и социална принадлежност, от която те имат нужда. Също така им дават и цел – било то политическа, религиозна или друга, като в замяна са готови да изпълнят всяка задача, на всяка цена.
До колко терориста е бил член на Ислямска държава – нямам представа, т.к. мисля, че не са поели отговорност. Всеки луд може да излезе и да прави безобразия и да остави бележка, че е член на терористична организация.