Академично посещение на студенти от специалността в Международния институт по контратероризъм в Херцлия-Израел

За поредна година, благодарение на установеното международно сътрудничество и сключен договор по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз, преподаватели заедно със студенти от Военна академия „Георги Стойков Раковски“, обучаващи се в магистърска специалност „Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма“,  посетиха Международния Институт по контратероризъм в Херцлия – Израел.

По време на посещението си, студентите участваха в занятия на различни теми като „Fake News and Deep Fake technology: Geopolitical Implications“, „The US withdrawal from Afghanistan: Past and Present“, „Foreign terrorist fighters“ и др., както и в съвместен семинар със студенти по „Международна сигурност“ обучаващи се в Международния Институт по контратероризъм в Херцлия на тема: „Financing of Terrorism“.

Занятията по време на обучението се водеха от световно известни експерти по международна сигурност, като д-р Ели Кармон – старши изследовател в Международния институт за борба с тероризма и старши научен сътрудник в Института за политика и стратегия в Интердисциплинарния център Херцлия, в Израел, подп. (оз) д-р Ури Бен Яков – старши изследовател и директор на департамента по иновации в Института по контратероризъм в Херцилия, както и г-жа Мари-Кристин Дюпюи-Данон – международен експерт по криминални финанси и финансиране на тероризма, която е консултирала и много правителства и по-специално в Африка, преди да се присъедини към Службата на ООН за наркотици и престъпност (UNODC), където координира програмите на организацията за техническа помощ на държавите-членки на ООН в областта на политиките за борба с изпирането на пари.

По време на лекциите и проведения съвместен семинар със студенти от Университета Райхман в Херцлия, студентите демонтрираха отлична подготовка, увереност и способност за комуникация в интернационална среда.

Работната програма беше съпроводена и с възможност за посещение на основни забележителности в Израел. Бяха посетени Ерусалим, Мъртво море, Акра, Масада и Хайфа.

Вашият коментар